menu close

Orthopaedics OLVG 

The orthopaedics department of the OLVG Hospital in Amsterdam West focuses on the possibilities of the patient, not on their limitations. cepezed and cepezedinterieur were commissioned to reflect this value in a new design for the outpatient clinic and lounge area.

  • client(s)
  • OLVG
  • location
  • Amsterdam
  • user(s)
  • patients & staff OLVG
  • discipline(s)
  • cepezed
    cepezed interieur

Comfortable welcome  

The outpatient clinic receives the patients at the hospitality desk. The reception and waiting area has a clear arrangement and an inviting appearance. The room is fitted with comfortable seating and special height-adjustable furniture fully geared to orthopaedic patients.

Comfortable welcome
lucas van der wee | cepezed

Dual-purpose meeting and reading room  

If the staff do not need their meeting room, patients can use it as a reading and waiting room. The windows on both longitudinal sides of the department provide good, adjustable daylight. The greenery along the fa├žades outside provides a pleasant view privacy and at the same time.

Dual-purpose meeting and reading room
Lucas van der Wee | cepezed

Two-room system  

The design aimed at a visually calm experience that puts the patient at ease. In the new layout, doctors and practitioners work according to the two-room system. They can move more easily between two treatment rooms and work more efficiently as a result.

Two-room system
cepezed
Lucas van der Wee | cepezed

Two worlds, one design  

In the materialization and decoration, cepezedinterieur introduced two worlds: examination and waiting. The examination rooms radiate professionalism and hygiene. However, the reception and waiting area and the lounge room have a warm, luxurious and welcoming atmosphere.

Two worlds, one design
Lucas van der Wee | cepezed

partners

  • client: olvg
  • interior design: cepezedinterieur
  • building services: ingenieursbureau linssen
  • main contractor: hillen & roosen
  • interior builder: herman thijs interieurbouw
click to continue