menu sluiten

all good(s)

lucas van der wee | cepezed

Deze woensdag 9 september spreekt directeur van cepezedprojects Menno Rubbens op de bijeenkomst All Good(s) in Berlijn. Dit is het uitgebreide openingsevenement van een nieuw programma georganiseerd door ANCB The Aedes Metropolitan Laboratory en de Nederlandse ambassade in Berlijn.

klimaatproblematiek
All Good(s): New materials in Architecture, Design and Fashion for a Future Circular Economy is opgezet rondom de klimaatproblematiek en de noodzaak de impact te beperken van ons alledaagse stedelijke leven op de omgeving. Zowel in Nederland als Duisland is veel belangstelling voor en politieke sturing op de circulaire economie. All Good(s) gaat in deze context dus vooral in op materiaalgebruik en de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen. Het event is gericht op de uitwisseling van kennis en innovaties.

beperken en hergebruiken
Menno Rubbens benadrukt in zijn lezing vooral de verantwoordelijkheid van de projectontwikkelaar, architect en bouwer voor het gebruik van ruwe materialen. Hoe zorgen we ervoor dat we voor gebouwen zo min mogelijk materialen hoeven te gebruiken? En hoe kunnen we die materialen daarnaast beschikbaar houden voor toekomstige generaties? Menno geeft een goed voorbeeld met het lichtgewicht en circulaire Bouwdeel D(emontabel) in Delft dat cepezed onlangs realiseerde.

livestream
Het evenement in het pand van ANCB The AEDES Metropolitan Laboratory aan de Christinenstraße is volledig volgeboekt, maar wordt vanaf 18.00 uur live gestreamd via de website van ANCB.


Menno Rubbens, project developer & director at cepezedprojects

lucas van der wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000