menu sluiten

architecture now: de architect als ontwikkelaar

léon van woerkom | cepezed

Directeur-ontwikkelaar Menno Rubbens van cepezedprojects is aanstaande woensdag 18 september één van de sprekers tijdens de vijftiende editie van Architecture Now in het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger. De reeks talkshows over actuele ontwikkelingen in de architectuur bestaat sinds januari 2017 en wordt georganiseerd in samenwerking met de BNA en directrice van het Dudok Architectuurcentrum Indira van het Klooster, die ook moderator is.

De architect als ontwikkelaar is dit keer het thema. Steeds meer architecten initiëren en financieren immers zelf projecten. Sommige ontwikkelden altijd al (gedeeltelijk) in eigen beheer, anderen hebben zich sinds de crisis ontwikkeld tot architect-ontwikkelaars die een financieel risico nemen in hun eigen projecten. Meer grip op kwaliteit, budget en proces is vaak een belangrijke reden.

cepezedprojects opereert al tien jaar als ontwikkelexpertise van architectenbureau cepezed en is mede ontstaan uit de behoefte de gangbare hit-and-run-projectontwikkeling van de afgelopen decennia te doorbreken. Ook streeft de onderneming naar een meer flexibele en adaptieve gebouwvoorraad. Recent gerealiseerde circulaire en adaptieve gebouwen zijn o.a. de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, The Green House in Utrecht en Bouwdeel D(emontabel), dat momenteel verrijst op het eigen terrein van cepezed in Delft. Rubbens vertelt in De Zwijger over de integrale samenwerking binnen cepezed, dat zelfs ook een eigen bouwmanagement-expertise heeft.

Meer informatie over de avond is te vinden op de website van Pakhuis de Zwijger. Reserveren voor de avond is daar ook mogelijk.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000