menu sluiten

b en w haarlemmermeer stemt in met definitief ontwerp

Het definitief ontwerp van het nieuwe gemeentehuis van Haarlemmermeer is onlangs vastgesteld door het college van B en W. Aan het Raadhuisplein in Hoofddorp kunnen inwoners, ondernemers, raadsleden, ambtenaren, wethouders en de burgemeester straks terecht in 1 gebouw. Het college legt het definitief ontwerp nu voor aan de gemeenteraad.
zichtbaar hart

Het ontwerp voor het gemeentehuis is goed bekend bij de raad, die tijdens het ontwerpproces enkele aanpassingen voorstelde. We anticiperen met ons ontwerp op de bijzondere ligging op een nieuw plein en op de verwachtte groei van de gemeente. In de loop van het ontwerpproces zijn op verzoek van de raad verschillende aanpassingen gedaan. Het meest bijzonder is het letterlijke hart van het gebouw: een ronde vorm die van buiten al zichtbaar is. In dit hart komen de ontvangstbalies, een multifunctionele trouwzaal en een ruimere raadszaal.

energieneutraal

Daglicht, het zichtbaar toepassen van hout en veel planten zorgen voor een warme sfeer. Bovendien is zo minder kunstlicht nodig. De bijzondere historie van de Haarlemmermeerpolder is op verschillende manieren zichtbaar. Er is een koffiebar in de hal, die tevens dienstdoet als wachtplek voor inwoners. Met een grote hoeveelheid pv-panelen op het dak wordt het gemeentehuis energieneutraal.

definitief ontwerp

Door oponthoud bij de inrichting van het nieuwe Raadhuisplein verschoof ook de planning voor de bouw van het gemeentehuis. Dat bracht kostenstijgingen met zich mee, waarop het ontwerp is aangepast. Binnenkort beslist de raad over het definitief ontwerp. Als dat akkoord is, kan het technisch ontwerp worden uitgewerkt, waarna de aanbesteding voor de aannemer start. Naar verwachting is het nieuwe gemeentehuis begin 2027 klaar.
→ Meer weten over dit project? Klik hier

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000