menu sluiten

bio-based materiaal: opschalen geblazen

lucas van der wee

Op de vierde dag van onze Green Week kwam Jan-Willem van de Groep langs. Hij gaf een overtuigende presentatie over de broodnodige opschaling van bio-based materiaal.

bevlogen
Als iedereen zo energiek, initiatiefrijk en bevlogen zou zijn als Jan-Willem van de Groep, lukte het zeker om de klimaatdoelen van ‘Parijs’ te halen. De laatste tijd zet Jan-Willem zijn kennis en ervaring vooral in ten behoeve van overheidsprogramma’s. Eerder nam hij onder meer het initiatief voor de Stroomversnelling, gericht op innovatie in de bouwsector en bij woningcorporaties, en hij is medeoprichter van Factory Zero, een bedrijf dat energiemodules produceert.

opschalen
Momenteel werkt Jan Willem in opdracht van het ministerie van LNV aan een programma dat biobased bouwen moet stimuleren, versnellen en opschalen. Met ‘Gideon, Building Transition Tribe’ wil hij een transitiebeweging aanzwengelen, door niet alleen de producenten, maar ook de koplopers in de bouw te helpen sneller op te schalen. Waarbij het minstens zo belangrijk is dat architecten en leveranciers elkaar vervolgens weten te vinden.

scherp
Het was een beetje preken voor eigen parochie, bij cepezed: wij willen wat Jan-Willem wil. Maar hij zette ons toch weer even op scherp. Via de link hieronder is de volledige lezing te bekijken.

Wil je meer weten over cepezeds visie op duurzaamheid en onze Green Week? Lees hier het interview met Tatjana Anholts.

lucas van der wee
lucas van der wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000