menu sluiten

bouwdeel d(emontabel) genomineerd als beste kantoor 2020

Lucas van der wee | cepezed

Bouwdeel D(emontabel) op het terrein van cepezed aan de Ezelsveldlaan in Delft is genomineerd als beste kantoorgebouw van 2020! Sinds de oplevering afgelopen jaar trekt het moderne gebouw op het historische cepezed-complex veel internationale aandacht.

architectenweb awards
De prijs Kantoorgebouw van het Jaar 2020 is onderdeel van de Architectenweb Awards. De inzendingen zijn onder meer beoordeeld op maatschappelijke relevantie en de vertaling daarvan naar ruimte en beeld. Ook is gekeken naar het vakmanschap van de ontwerpers; hoe komt dat terug in de kwaliteit van het gebouw en bijvoorbeeld de detaillering? Vernieuwing was het derde beoordelingscriterium: in hoeverre is er op een vernieuwende of verrassende manier omgegaan met bijvoorbeeld de gebouwtypologie?

breed geprofileerde jury
De jury bestaat uit professionals van verschillende disciplines. Architect en stadsbouwmeester van Delft Tako Postma is voorzitter. Thomas Dieben (krft), Marieke Kums (Studio MAKS) en Gus Tielens (korth tielens architecten) vertegenwoordigen eveneens de architectuur, terwijl Bas van Dam (Being Development) de projectontwikkeling representeert en Annuska Pronkhorst (Crimson Historians & Urbanists) het historisch perspectief inbrengt.

prettige ruimtelijkheid
“Het ontwerp van cepezed met een rationeel geoptimaliseerd bouwpakket leidt tot een prettige ruimtelijkheid,” stelt de jury. “De werkvloeren zijn open en de maatvoering is precies goed. Het bureau heeft bovendien snelheid van bouwen, duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek weten te integreren. Zo zijn de ribben van de LVL-elementen in het zicht gehouden en dragen ze bij aan de gebouwesthetiek, maar ook aan de akoestiek.” Dat cepezed het pand volledig zelf heeft ontwikkeld, ontworpen en gerealiseerd, waardeert de jury sterk. “Een nieuwe manier van werken en het levert een goede ruimte.”

uitreiking
In totaal zijn vier projecten voor de prijs genomineerd. Donderdag 29 oktober weten we of Bouwdeel D(emontabel) hem wint. Tijdens de feestelijke uitreiking van de Architectenweb Awards wordt dan de uitslag bekendgemaakt.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000