menu sluiten

bouwdeel d(emontabel) in rebau-webinar design for disassembly

lucas van der wee

Tijdens het webinar Reinventing the Future: Design for Disassembly geeft cepezed-architect Doris Harding donderdag 4 maart een lezing over Bouwdeel D(emontabel). Het webinar wordt georganiseerd door het Duitse kennisplatform ReBAU en maakt deel uit van een reeks met het overkoepelende thema Reinventing the Building Sector. Geïnteresseerden kunnen het kosteloos bekijken.

reinventing the future

Het grotendeels Duitstalige webinar staat in het teken van ontwerpen met het oog op toekomstige demontage. Omdat demontabel ontworpen gebouwen na gebruik makkelijk weer uiteen te halen zijn, zijn de bouwcomponenten ook eenvoudig weer opnieuw te gebruiken. Dit verlengt niet alleen hun eigen levensduur, maar mogelijk zelfs dat van een heel gebouw.

bronnen besparen
ReBAU streeft naar een nieuw denkkader dat verder gaat dan maatregelen voor primaire energiebesparing in de gebruiksperiode van een gebouw. Het platform streeft naar bronnenbesparing en circulariteit in de hele bouwketen. Via cursussen en webinars voor architecten, stedenbouwkundigen, ontwerpers, overheden en studenten deelt het daarvoor kennis over klimaatvriendelijk en materiaalbesparend bouwen.

proven practice
Met onder meer het circulaire paviljoen The Green House en Bouwdeel D(emontabel) maakte cepezed zijn toekomstideeën over Design for Disassembly al tot proven practice. Over enkele maanden komt bovendien een eind aan het gebruik van de Tijdelijk Rechtbank Amsterdam in die functie. Het gebouw uit 2016 wordt dan geheel gedemonteerd en krijgt op een andere locatie een heel andere bestemming.

Wilt u weten hoe cepezed ontwerpt op demontage? Meldt u dan aan voor Design for Disassembly via de website van ReBAU.

cepezed
cepezed
Lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000