menu sluiten

bouwupdate gemeentehuis woerden

De ingebruikname van het verduurzaamde en gerenoveerde gemeentehuis Woerden komt steeds meer in zicht. De inhuizing is bijna klaar en momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afronding van een aantal eyecatchers in het gebouw.

Voor de raadszaal ontwierpen cepezed en cepezedinterieur bijvoorbeeld een dimbare ‘ledkroonluchter’ in de vorm van de oude vestingwallen, die de ruimte een uniek Woerdens karakter geeft. QC Lightfactory uit Bavel vervaardigt het armatuur en maakt daarbij gebruik van zowel computergestuurde freesmachines als ambachtelijke technieken. De kroonluchter heeft een diameter van ruim acht meter en bestaat uit een schakering van lichtgewicht aluminium profielen afgedekt met acrylaat plaatmateriaal.

De nieuwe raadzaal ligt op de begane grond, grenst aan zowel de publiekshal als de tuin en is ontworpen als volledig multifunctioneel inzetbare ruimte. Het meubilair is ondersteunend aan veranderlijk gebruik. Zo zijn speciale lichtgewicht tafels ontworpen die samen de ronde raadsopstelling vormen, maar ook eenvoudig zijn in te klappen en te verplaatsen. Een podium is uitklapbaar tot publiekstribune. De ruimte is zo eenvoudig te transformeren van raadszaal tot evenementenzaal of auditorium.

De eindoplevering van het gemeentehuis in Woerden is gepland voor medio april.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000