menu sluiten

bravis ziekenhuis krijgt vorm

bravis

We zijn trots op de nieuwe beelden van het Bravis ziekenhuis. Onlangs werd het voorlopig ontwerp gepresenteerd op de toekomstige locatie, de Bulkenaar, aan de rand van Roosendaal. Het nieuwe ziekenhuis wordt hier geïntegreerd met een landschapspark.

Team aan de Schie hield het afgelopen halfjaar veel sessies met de toekomstige gebruikers van het nieuwe Bravis ziekenhuis in Roosendaal. De input is vertaald naar doorsnedes en diagrammen, om in volgende sessies de vinger nog beter op de uitvraag te kunnen leggen. Het ambitieuze Team aan de Schie is een samenwerking tussen Vakwerk Architecten en cepezed. Naast Team aan de Schie bestaat het ontwerpteam uit ABT (constructies), BoschSlabbers (landschapsplan), Deerns (installaties, bouwfysica & duurzaamheid) en Multical (kostencalculator).

Bij het maken van keuzes over massaopbouw, plattegronden, routing van verschillende stromen, inrichting en materialisatie, staat steeds voorop dat het een gebouw moet worden waar de zorg altijd dichtbij is en het landschap nooit ver weg. Een klavervormige plattegrond met 4 vleugels blijkt het complexe programma goed te faciliteren en voldoet aan de ambitie van ‘de zorg dichtbij’. Het hart van de 4 vleugels is een verbindende schakel, hier ligt ook de entree. Zowel bij het vormgeven van de identiteit van deze vleugels, als in het ontwerp van de patiotuinen en daktuinen, worden verbindingen gelegd met het omringende landschap.

Team aan de Schie gaat de komende maanden enthousiast aan de slag met het definitieve ontwerp, dat rond de zomer 2024 gereed zal zijn.

→ Meer weten over dit project? Klik hier

bravis
bravis
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000