menu sluiten

cepezed ontwerpt vernieuwbouw eindhovens van maerlantlyceum

cepezed ontwerpt de vernieuwbouw van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Dat heeft de school vandaag bekend gemaakt. Het 100-jarige lyceum gaat vernieuwen om zich voor te bereiden op het onderwijs van de toekomst. cepezed is gekozen om zijn originele en functionele invulling van het pakket van eisen. Dat pakket is gericht op vereniging van de nieuwbouw en monumentale oudbouw, een gebouw dat bijdraagt aan de ontdekkingsreis voor alle gebruikers en het thema ‘van en met elkaar leren’.

aan de slag
Emmeken van der Heijden, rector Van Maerlantlyceum, licht toe: “Na 67 jaar in de huidige accommodatie is het Van Maerlantlyceum toe aan een gebouw dat past bij het onderwijs van nu én de toekomst. Het ontwerp heeft alles in zich wat leerlingen en docenten nodig hebben voor een ontdekkingsreis, en meer. Wij gaan meteen aan de slag om dit schetsontwerp samen met de architect en onze bouwraad verder uit te werken. Naar verwachting openen we in de zomer van 2023 het vernieuwde schoolgebouw.”

onderwijsondersteunend
cepezed-architect Martin van Toorn vertelt in het persbericht van de school: “Wij ontwikkelen een gebouw dat voor alle gebruikers fijn is om in te zijn en dat het onderwijs zo goed mogelijk ondersteunt. Een school waarin leerlingen, docenten en ondersteunend personeel zich veilig en geborgen voelen. Waar zij in rust kunnen werken en leren, en waar tegelijkertijd dynamiek is. Wij ontwerpen een school die leerlingen prikkelt te ontdekken en steeds nieuwe verbintenissen aan te gaan.”

hybride en divers
De uitgangspunten zijn ruimtelijk vertaald in een schoolgebouw met veel verschillende plekken voor veel verschillende bezigheden. Ook biedt het een grote diversiteit in grootte van de uiteenlopende ruimten en in de doorkijkjes en uitzichten vanuit die verschillende ruimten. Het oorspronkelijke monumentale gebouw wordt behouden en aangepast aan de eisen van deze tijd. Van de huidige aanbouw blijven alleen de gevels staan en wordt alles daarachter nieuw. Deze nieuwbouw heeft het karakter van een glazen paviljoen met uitzicht op het park en krijgt ook een nieuwe, daglichtrijke aula met een grote tribunetrap. Die gaat het hart van het nieuwe Van Maerlantlyceum zijn.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000