menu sluiten

cepezed ontwerpt nieuw bedrijfsverzamelgebouw bio science park leiden

cepezed

cepezed ontwerpt een nieuw bedrijfsverzamelgebouw voor op het Bio Science Park in Leiden. Met ruim 15.000 m² aan flexibel verhuurbare kantoren en laboratoria is het gebouw gericht op de groeiende behoefte die ondernemingen in de Life Science sector hebben aan maatwerkhuisvesting. Het gebouw krijgt daarnaast algemene voorzieningen ter stimulering van de interactie en innovatie op het park.

Het nieuwe gebouw komt op de Kop van Leeuwenhoek aan de Plesmanlaan. Dat is direct naast de entree van het park en ongeveer één kilometer verwijderd van het Centre of Human Drug Research (CHDR) dat cepezed al eerder voor op het park ontwierp. Het Leiden Bio Science Park huisvest zo’n 130 bedrijven en uiteenlopende onderwijs- en onderzoeksinstellingen, waaronder Universiteit Leiden en het Leids Universitair Medisch Centrum. Daarmee is het één van de top science parken in Nederland en leidend op het gebied van Life Science en Health.

Het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw is een ontwikkeling van Kadans Science Partner, specialist op het gebied van huisvestging in de kennisintensieve sector op en rondom science parken en universiteitscampussen. cepezed ontwerpt voor Kadans momenteel ook het onderzoeksgebouw The Accelerator op het Utrecht Science Park.

De duurzaamheidsambitie voor het gebouw is een BREEM-NL Excellent certificaat. Het project bevindt zich nu in de fase structuurontwerp en naar verwachting vindt de oplevering plaats in het eerste kwartaal van 2021. Adviesbureau Tielemans verzorgt het constructieadvies en Deerns het installatieadvies.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000