menu sluiten

cepezed-partner ronald schleurholts jurylid architenten challenge

bna

BNA en Lowlands zijn op 7 maart de ArchiTenten Challenge gestart. Partner en architect bij cepezed Ronald Schleurholts maakt als enige architect onderdeel uit van de vijfkoppige jury die de inzendingen beoordeelt. De ontwerpcontest daagt jonge architecten en architectuurstudenten tot 35 jaar uit om de gaafste tent ooit te ontwerpen voor de leukste kampeerders van Nederland: de Lowlands-campinggasten. Het winnende tentontwerp wordt daadwerkelijk geproduceerd en op Lowlands in de spotlights gezet.

BNA wil met de ArchiTenten Challenge op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van het ontwerp voor de verduurzaming van ons leven. BNA-directeur Fred Schoorl zegt hierover: “Het zou mooi zijn als het architectentalent van nu de jury weet te verrassen met ontwerpen die uitblinken in duurzaamheid, innovatie en ruimtelijke kwaliteit – of treffender gezegd: tenten waar muziek in zit.’

Schleurholts sluit hierbij aan en zegt: “De tent is de ultieme manier om met minimaal materiaalgebruik en vrijwel zonder impact op de omgeving een ‘gebouw’ te maken. Ik ben erg benieuwd wat een nieuwe generatie ontwerpers met deze oer-typologie doet en ik kijk uit naar innovatieve materialen en verrassende concepten.”

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg: ‘Deze Challenge sluit mooi aan bij onze drang om te vernieuwen. Misschien dat een jonge architect een mooie, duurzame tent ontwerpt die de wegwerptent overbodig maakt. Maar het zou ook te gek zijn als iemand letterlijk en figuurlijk een groot gebaar inzendt dat je een totaal andere kijk biedt op kamperen.’

Het inzenden van schetsontwerpen kan t/m 26 april via www.architentenchallenge.nl. Op 30 april maakt de jury de drie finalisten bekend en op 30 mei de winnaar. Zijn of haar tent wordt gerealiseerd door Karsten Tenten en zal van 16 t/m 18 augustus de show stelen op de Lowlands-camping.

lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000