menu sluiten

cepezed transformeert shell-campus rijswijk

cepezed

Kadans Science Partner heeft de voormalige Shell R&D-campus Kessler Park in Rijswijk verworven en vernieuwt het gebied samen met cepezed tot levendig en leefbaar stuk stad met gemengde functies. Het architectenbureau en de facilitator van kennisintensieve organisaties en bedrijven stelden samen een plan op dat zowel Shell als de gemeente en provincie enthousiasmeerde. “Het plan van Kadans past het beste binnen de door de convenantpartners aangegeven visie en kaders en brengt de juiste ervaring in het exploiteren van dergelijke locaties”, aldus president-directeur Marjan van Loon van Shell, dat ruim meer dan 50 jaar onderzoekshistorie op het park heeft en deze op een goede manier wil afsluiten.

De campus is bebouwd met ruim 63.000 m2 verhuurbaar vloeroppervlak aan kantoren en bedrijfsruimte. Ongeveer de helft daarvan is in de nieuwe plannen bestemd voor zowel start-ups, volwassen partijen als kennisinstellingen. Met onder meer gedeelde functies als een restaurant en vergaderruimten worden verschillende panden geschikt gemaakt als bedrijfsverzamelgebouw. TNO heeft momenteel al een innovatiecentrum voor energie en duurzaamheid op de campus gevestigd; dat past prima binnen de visie gericht op innovatie en kennisdeling. Een deel van de bestaande kantoorgebouwen wordt verder omgevormd tot vooral diverse typen woningen.

De Shell-campus biedt veel mogelijkheden voor de toekomstige ontwikkelingen. Zo ligt het gebied gunstig naast station Rijswijk en op de kennisintensieve as Den Haag-Delft-Rotterdam. Ook bevat het gebied onder meer een riante, dubbellaagse parkeerkelder. De bebouwing heeft daarnaast een sterke stedenbouwkundige structuur en een hoge bouwkundige kwaliteit met een hoog afwerkingsniveau en een uitstekende staat van onderhoud.

De transformatie verloopt in verschillende fasen. De eerste daarvan is gericht op het betrekken van de campus bij de stad. Daarvoor worden onder meer de verscholen binnentuinen toegankelijk gemaakt en nieuwe routes door het gebied aangelegd. cepezed ontwerpt voor Kadans momenteel ook het onderzoeksgebouw The Accelerator op het Utrecht Science Park en een nieuw multitenant R&D gebouw op het Bio Science Park in Leiden.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000