menu sluiten

tijdelijke genmab-satelliet swingspace nadert voltooiing

lucas van der wee | cepezed

Bouwers werken momenteel hard aan de voltooiing van Swingspace: een tijdelijke satelliethuisvesting voor biotechbedrijf Genmab, ontworpen door cepezedinterieur. De nieuwbouw voor het bedrijf die cepezed en cepezedinterieur nog geen twee jaar terug opleverden op het Utrecht Science Park, is inmiddels alweer ruim te klein. Genmab gaat daarom ook gebruik maken van Accelerator, een multi-tenant buurgebouw met R&D-functies. Ook dat is ontworpen door cepezed en cepezedinterieur en net in aanbouw. Tot aan de oplevering over twee jaar is voor meer dan 130 mensen ruimte ergens anders nodig.

tno-gebouw

Swingspace heeft zijn plek gevonden op twee verdiepingen in een bestaand TNO-gebouw in Zeist, op een kwartier fietsen van het Utrecht Science Park. Dit gebouw bevat al laboratoria, die ook voor het tijdelijke programma belangrijk zijn. Het complex van rond de jaren zestig heeft wel traditionele cellenkantoren, terwijl de bedrijfscultuur van Genmab juist helemaal is gericht op transparantie, verbinding en ontmoeten. In deze thema’s lag dan ook een belangrijk deel van de ontwerpopdracht.

snel en intensief proces

Een andere belangrijk projectkenmerk is de snelheid. Omdat Genmab haast heeft, is een geïntegreerd ontwerp- en realisatieproces georganiseerd. Hierbinnen heeft cepezedinterieur wekelijks snelkooksessies met Genmab, adviseurs JLL en HdG en de uitvoerende partijen gehad, waardoor ontwerp en uitvoering deels parallel konden plaatsvinden. Van start ontwerp tot en met de oplevering wordt het interieur van bijna 3.000 m2 zo binnen vijf maanden gerealiseerd.

duurzame oplossingen

Mede vanwege het tijdelijke gebruik is goed nagedacht over de duurzaamheid van ontwerpkeuzen. Zo zijn de Interface tapijttegels gemaakt van restgarens, is het toegepaste Tarkett vinyl ftalaatvrij en 100% recyclebaar en verhuizen alle nieuwe losse meubilair en labapparatuur straks mee naar Accelerator. Een bijzondere duurzame toepassing vormen de concentratie-units van berken multiplex. Deze zijn door TheNewMakers helemaal geprefabriceerd en op locatie geassembleerd. Na gebruik zijn ze makkelijk weer uit elkaar te halen en ergens anders te hergebruiken.

voortgang ondanks corona

Ondanks alle coronamaatregelen van het moment is de realisatie zeer voorspoedig verlopen. Hoofdaannemer Aalberts, interieurbouwer Intos, installateurs Dort en Verweij en alle andere partijen hebben met wat aanpassingen structureel kunnen doorwerken en maken het mogelijk binnen een uitdagende planning toch tijdig te kunnen opleveren!

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000