menu sluiten

cepezedinterieur richt gemeentehuis in met lokale kunst

De kunst die in het gerenoveerde en uitgebreide gemeentehuis van West Betuwe komt, is afkomstig uit de rijke kunstcollectie van de fusiegemeente. Samen met de gemeente en de wethouder cultuur heeft cepezedinterieur een zorgvuldige selectie gemaakt. cepezedinterieur, dat samen met architectenbureau cepezed het vernieuwde gemeentehuis heeft ontworpen, kreeg dit als aanvullende opdracht.

rijke kunstcollectie
De gemeente West Betuwe is een fusiegemeente van de gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal. Die zijn de afgelopen decennia ontstaan uit 26 dorpen en 13 buurtschappen. In de loop der tijd heeft dit geresulteerd in een rijke kunstcollectie, waarvan een groot deel opgeslagen lag en een deel publiekelijk werd getoond.

interieurontwerp
cepezedinterieur inventariseerde de gehele kunstschat voor de gemeente West Betuwe. Ook gaf cepezedinterieur advies over welke kunstobjecten een plek krijgen in of rond het nieuwe gemeentehuis. Er is rekening mee gehouden of de objecten passen bij het (interieur)ontwerp van het nieuwe gemeentehuis en ook (fysiek) inpasbaar zijn in de nieuwe ruimtes, met andere lichtinval.

De renovatie van het gemeentehuis en de nieuwbouw worden in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000