menu sluiten

de scholen zijn weer begonnen

Voor de leerlingen van het Coenecoop College in Waddinxveen en de International School Almere was de eerste schooldag na de grote vakantie extra spannend: zij begonnen in een spiksplinternieuw gebouw van cepezed. Beide ontwerpen komen vanzelfsprekend tegemoet aan de specifieke wensen van beide scholen.

zelfstandig leren
Coenecoop is een grote school voor 950 leerlingen, van gymnasium tot vmbo. cepezed kwam met veel individuele werkplekken en zitjes voor kleine groepen tegemoet aan de onderwijsmethode van Coenecoop, die is gericht op zelfstandig leren. Daarnaast maakten we gezien het grote aantal leerlingen een onderscheid in ruimtes waar het rumoerig mag zijn, zoals het hoge atrium, en ruimtes voor rust. Special feature is de sierlijke wenteltrap van de eerste naar de tweede verdieping.

holistisch onderwijs
De International School Almere is bestemd voor zo’n 700 leerlingen van basis en middelbaar onderwijs. cepezed situeerde de basisschool aan de ene en de middelbare school aan de andere kant van de entree. De kleuters kregen lichte lokalen met veel glas en rechtstreekse toegang tot de speelplaats annex tuin. De ‘assembly hall’, kantine en bibliotheek in het hart van het gebouw zijn voor gemeenschappelijk gebruik, net als de moestuin en de drama-, muziek- en gymlokalen. Dit draagt bij aan de saamhorigheid tussen de leerlingen en faciliteert de holistische grondslag van het onderwijs.

Meer weten? klik hieronder
Coenecoop College
International School Almere

lucas van der wee
Lucas van der Wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000