menu sluiten

Verdubbeld bedrijfspand voor Hukseflux

Lucas van der Wee

In 2011 koos Hukseflux voor cepezed toen het een nieuw bedrijfsgebouw nodig had. Voor de uitbreiding van dit pand op het Delftechpark klopte Eric Hoeksema, directeur van Hukseflux, weer bij cepezed aan. Met cepezedprojects is een programma van eisen opgesteld, cepezed en cepezedinterieur maakten het ontwerp en cepezedbouwteam begeleidt de bouw. Het 'hoogste punt' is inmiddels bereikt, voorjaar 2024 is de uitbreiding klaar voor gebruik.

daglichtrijk, dubbelhoog atrium
De uitbreiding is min of meer een kopie van het bestaande kantoor: een opgetilde ‘doos’ met een overspanning van 16 meter, waardoor de verdiepingsvloeren flexibel indeelbaar zijn. Compleet nieuw is het dubbelhoge, daglichtrijke atrium, precies tussen de 2 werkvleugels in. Deze ruimte is bedoeld als entree en voor lunch, overleg, presentaties en andere feestelijke gelegenheden. Directeur Hoeksema: ‘Het is fijn dat we daar straks met zijn allen kunnen zitten, daarvoor was de hal in het bestaande gebouw te klein geworden.’

haaks gevelgroen
Het programma van eisen voor de uitbreiding is gebaseerd op gesprekken met medewerkers. Zij gaven aan wat verbeterpunten en wat plusplunten waren van de bestaande bouw. Waar in het eerste ontwerp geen groen werd toegepast, gebeurt dit in de uitbreiding wel. Haaks op de gevel van het atrium worden rekken geplaatst om de zon te weren. Tegen deze rekken groeien klimplanten, vergelijkbaar met cepezeds ontwerp voor Oldelft Ultrasound.

hukseflux-cepezed gebouw
Hoeksema vindt het prettig om met cepezed te werken: ‘Wij geven onze visie en eisen, jullie verwerken die, maar houden wel vast aan jullie signatuur.' Hij ziet in die signatuur overigens een ontwikkeling, 'het is niet meer alleen staal en glas'. Om inspiratie op te doen voor de uitbreiding van Hukseflux namen we Hoeksema mee naar een aantal recent door ons ontworpen kantoorpanden. De uitkomst van de samenwerking is in de woorden Hoeksema ‘een echt Hukseflux-cepezed-gebouw'.

Meer weten? Bekijk hier de projectpagina.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000