menu sluiten

eerste diepwand onderzoeksgebouw vu amsterdam

too van velzen

Vorige week zijn de voorbereidingswerkzaamheden voor de bouw van het nieuwe onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) gestart! De nieuwbouw wordt gerealiseerd aan de dynamische Zuidas, schuin tegenover het hoofdgebouw van de universiteit.

trillingsvrij gebouw

Bijzonder aan de nieuwbouw is dat het voor specifiek onderzoek grotendeels trillingsvrij wordt, terwijl de directe omgeving juist veel trillingen voortbrengt: in de nabije omgeving liggen zowel tram- en treintrajecten als de drukke zuidelijke ringweg van Amsterdam, die de komende jaren ook aan verbouwing onderhevig is.

Voor een trillingsvrije opstelling van verfijnde meetapparatuur als de elektronenmicroscopen in het laserlab zijn uiteenlopende maatregelen genomen. Eén daarvan is de diepwand, een dikke betonnen damwand die over een lengte van 150 meter tot 25 meter beneden NAP wordt aangebracht.

Afgelopen maart tekende de bouwcombinatie van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de aanneemovereenkomst. Bovenstaande foto toont één van de wapeningskorven die in de betonwand verwerkt worden.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000