menu sluiten

Eerste gebouwen van partner Lister Buildings over een maand klaar

cepezed

Over vier weken wordt het eerste gebouw opgeleverd van Lister Buildings. Deze startup legt zich toe op het bouwen van circulaire houten woongebouwen. Lister Buildings en cepezed zijn in 2020 een samenwerking gestart onder de noemer Lister Architecture, gericht op grootschalige productie van modulaire woningen van hout.

proefproject
Lister levert volgende maand het eerste project af: “Het is eigenlijk een proefproject: zes appartementen bouwen we in verschillende grootten om te laten zien wat we bedoelen met: ‘We grow homes to rebuild our planet’,” zegt ceo Viviane Regout in gesprek met Merel Pit en Tracy Metz in een podcast van de Architect.

filosofie als cepezed
Regout vertelt verder over het systeem dat Lister Buildings samen met cepezed heeft ontwikkeld, waarmee zij zeer flexibel kunnen bouwen. Dat is net als de filosofie van cepezed gestoeld op prefabricage om hoge kwaliteit na te streven. Ook heeft Lister Buildings een platform met een eigen ontwikkeltak, een ontwerpbureau, een productiefaciliteit en een exploitatiebedrijf. “Wij willen de hele levenscyclus van een gebouw zelf in de hand hebben. Dat begint over het nadenken over een plek en een ontwerp.”

ontwerp
Samen met eigen architecten en cepezed kijkt Lister Buildings in eerste instantie vooral naar het ontwerp: “Hoe maken we het nou zo slim mogelijk? Hoe bedenken we dat bouwsysteem? Hoe zorgen we dat die losmaakbaarheid op orde komt? Hoe maken we slimme details om dat mogelijk te maken”, vertelt Regout die de ambitie heeft om met Lister zo’n 1.000 tot 1.500 woningen per jaar te maken. Het liefst met een remontabel ontwerp en biobased materialen.

Lees meer over Lister Architecture, een samenwerking tussen Lister Buildings en cepezed.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000