menu sluiten

eerste resultaten transformatie mecc maastricht

lucas van der wee | cepezed

Begin dit voorjaar vlak, voor de coronacrisis uitbrak, vond tijdens de Preview Day van de internationale kunst- en antiekbeurs TEFAF de officiële opening van de vernieuwde Forumpassage en Forumentree van MECC Maastricht plaats! Nu reizen weer meer geoorloofd is, bezochten we recent de bouw en kunnen we verheugd de eerste transparante en lichte transformatieresultaten tonen:

upgrade & uitbreiding
Juni 2019 startten de eerste gefaseerde werkzaamheden van de door cepezed en cepezedinterieur ontworpen upgrade en uitbreiding. Daarmee werd een belangrijke stap gezet MECC Maastricht toekomstbestendig te maken. Als de algehele transformatie in 2021 gereed is, kan MECC nog beter inspelen op de wensen van organisatoren van meerdaagse internationale congressen en evenementen.

vernieuwde forumpassage & forumentree

De vernieuwde Forumpassage is de verbinding tussen de hoofdentree en de aangrenzende hallen, het congrescentrum en Forumplein. Met de modernisering zijn er tien multifunctionele break-out-rooms bijgekomen en brengt het totaal op 55. Ook is in de Forumpassage een vide gecreëerd voor een verbeterde oriëntatie en meer ruimtelijkheid en transparantie. De bestaande vloeren, wanden en plafonds zijn volledig vernieuwd. Een deel van de plafonds is tevens verhoogd. De royale nieuwe transparante gevels aan zowel de P4-zijde bij de hoofdentree als bij de Forumentree aan het Forumplein, verbeteren sterk de daglichttoetreding in de hele passage alsook de visuele relatie tussen binnen en buiten.

brightlands meeting point

De glazen schil van de nieuwbouw die rondom de auditoria heen komt, tekent inmiddels zijn vorm af. Onder de naam Brightlands Meeting Point gaat deze transparante uitbreiding plaats bieden aan zowel nieuwe ontmoetings- en vergaderfaciliteiten als aanvullende expofoyers. Momenteel staat de gehele staalconstructie inclusief vloeren. Er is begonnen met het dichten van de gevel met triple glas en met verticale dichte witglazen delen. Deze laatsten worden straks voorzien van gekleurde Ledverlichting.

De volledige oplevering van het MECC staat eind februari 2021 gepland vóór de volgende editie van de kunstbeurs TEFAF in maart 2021. Meer informatie over de transformatie lees je via de website van MECC Maastricht!

cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000