menu sluiten

Elsevier: Zorgcentrum PI Haaglanden één van markantste gebouwen 2023

cepezed

‘Ondanks dat bouwend Nederland zucht onder de stikstofcrisis worden er nog altijd bijzondere projecten opgeleverd’. Reden voor EW Magazine (Elseviers Weekblad) om vooruit te blikken op 2023 met een lijstje markante gebouwen. Zorgcentrum PI Haaglanden is daar een van.

pal naast natura-2000-gebied
Het tijdelijke zorgcentrum, dat binnen muren van de PI Haaglanden in Scheveningen stikstofarm gebouwd wordt, is één van de zes beschreven projecten in EW Magazine. De penitentiaire inrichting (PI) Haaglanden, zoals het formeel heet, ligt in Scheveningen pal naast de natura-2000-gebieden Meijendel en Berkheide.

prefab bouwproces
Du Prie bouw & ontwikkeling, cepezedprojects en cepezed hebben samen een ontwerp en uitvoeringsplan gemaakt om het tijdelijke gebouw stikstofarm te kunnen realiseren. Het ontwerp is gebaseerd op de kit-of-parts-filosofie van cepezed, waarbij de onderdelen zoveel mogelijk prefab worden gefabriceerd en ter plekke worden geassembleerd, waardoor er tijdens het bouwproces nagenoeg geen uitstoot vrijkomt. De fundering werd zelfs elektrisch geschroefd.

logistiek belangrijk
Ook de logistiek speelt een belangrijke rol. Zo worden transportbewegingen tot een minimum beperkt. Dat is niet alleen efficiënt, het voorkomt ook uitstoot. Het vrachttransport wordt zoveel mogelijk elektrisch gedaan of met Euro 6-vrachtwagens. Verder wordt al het personeel van buiten de stikstofzone groepsgewijs per elektrisch vervoer naar de bouwplaats gebracht.

sneller herstel patiënten
Het gebouw heeft duidelijke zichtlijnen en een logische indeling. Dit maakt het voor het personeel een veilige omgeving. Het wordt ook een prettige omgeving voor personeel en patiënten, omdat cepezedinterieur veel aandacht heeft besteedt aan rustige natuurtinten, in combinatie met warme, houten interieurdelen en zicht op groen. Dit laatste bevordert een sneller herstel bij patiënten.

Zorgcentrum PI Haaglanden: lees meer en bekijk alle impressies

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000