menu sluiten

feestelijke en officiële opening gemeentehuis woerden

lucas van der wee | cepezed

Gisteren is feestelijk en officieel het duurzaam gerenoveerde gemeentehuis van Woerden geopend. Het door cepezed en cepezedinterieur ontworpen transformatieproject werd in april al opgeleverd en in gebruik genomen.

De openingshandelingen werden verricht door burgemeester Victor Molkenboer en de Utrechtse commissaris van de Koning mr. J.H. Oosters. Onder toeziend oog van pers en genodigden werd de Woerdense vlag gehesen en een plaquette onthuld. Ook werd er gespeecht en kwam cepezed aan het woord over het ontwerp.

Waar het oude stadhuis het energielabel G had en de gemeente na renovatie minimaal het label A+ verlangde, is het vernieuwde gebouw uiteindelijk voorzien van het label A+++, het op een na hoogst haalbare. Energetisch heeft het gebouw daarmee een sprong van meer dan zes stappen gemaakt. De revitalisatie heeft daarnaast sterk de representativiteit, de verblijfskwaliteit en de kwaliteit van de werkplekken verbeterd. Het project werd bovendien budgetneutraal gerealiseerd; mede door de duurzaamheidsmaatregelen en een aanzienlijke reductie van de omvang van het gebouw zijn de exploitatiekosten na renovatie gelijk gebleven aan die ervoor.

Aanstaande zaterdag 15 juni is van 11.00 tot 15.00 uur een ‘open dag’ voor inwoners van de gemeente Woerden.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000