menu sluiten

feestelijke opening duurzaam gebouw logistiek & milieu

lucas van der wee

Gisteren, 20 juni, opende Marien van der Meer (vicepresident Operations en lid van het College van Bestuur van de TUDelft) officieel het nieuwe gebouw voor Logistiek & Milieu. De bijzondere functie van het gebouw - inkoop, opslag en distributie van laboratoriumbenodigdheden, chemicaliën en gassen voor TU-laboratoria - is af te lezen aan de verrassende architectuur.

'Het is een eer om vandaag dit bijzondere gebouw te mogen openen. Logistiek & Milieu is onmisbaar voor de TU Delft, zowel nu als in de toekomst: het is letterlijk de basis voor het faciliteren van onderzoek en onderwijs op de campus', aldus Marien van der Meer.

groene daken & aarden wallen
Het gebouw valt op door zijn gebogen groene daken, aarden wallen en cortenstalen schuifpoorten. Het is ontworpen met aandacht voor natuur en klimaat. De gebogen daken zijn beplant met vegetatie die aansluit bij die van het omliggende polderlandschap. Het hekwerk dat nodig is voor de veiligheid, is amper zichtbaar op de begroeide taluds.

De nieuwbouw bestaat voor een groot deel uit hernieuwbare of hergebruikte materiaal. Op het dak liggen zonnepanelen met een mogelijke opbrengst van 89.000 kWH. Het gebruik van veel glas zorgt, ondanks het gesloten karakter van het gebouw, voor een open uitstraling en optimale daglichttoetreding op de werkvloer. Het nieuwe gebouw van Logistiek & Milieu draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de TU Delft, met als ambitie om in 2030 volledig duurzaam te opereren.

onzichtbare processen zichtbaar maken
Wiebe de Boer, architect bij cepezed: 'Het is geweldig om de vaak onzichtbare processen van Logistiek en Milieu op de TU-campus zichtbaar te maken in een verrassend ontwerp waarin mensen, duurzaamheid en natuurinclusiviteit centraal staan.'


→ Leer meer over Logistiek & Milieu

sonja draskovic
lucas van der wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000