menu sluiten

gebouwde omgeving een betere plek voor mens en natuur

cepezed is partner in Our Common Guide, een nieuw multidisciplinair initiatief van koplopers in de bouw. Doel is de gebouwde omgeving een betere plek voor mens en natuur te maken. Het initiatief werd deze week gestart tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven, die nog tot zondag loopt. Dit weekend is het nog te bezoeken in gebouw TAB op Strijp T.

nieuw en lerend bouwsysteem

Om tot beter bouwen voor mens en natuur te komen, kijkt Our Common Guide onder meer naar de huidige uitdagingen in het realiseren van onze leefomgeving. Geïnspireerd door het ‘Shearing Layers’-model van Stewart Brand ontwikkelt het collectief een nieuw en lerend bouwsysteem dat flexibel is en voortdurend aan te passen. Daarbij (her)gebruikt het niet alleen duurzame materialen, maar voorkomt het ook verspilling. Demontabiliteit en de mogelijkheid tot hergebruik van materialen in andere configuraties zijn ook belangrijke aandachtspunten. Our Common Guide heeft ook sociale impact: betrokkenen uit de omgeving waarin het systeem wordt toegepast kunnen in co-creatie meebepalen wat nodig is om plekken beter te maken.

circulaire projecten met impact

‘Met een superenthousiast team van ontwerpers, ontwikkelaars en bouwers experimenteren we, leren we en zetten we een voorbeeld neer voor toekomstige circulaire projecten met impact’, aldus Paddy Sieuwerts, partner bij cepezed.

over our common guide

Aangesloten bij het initiatief zijn: Alba Concepts, Alkondor Hengelo, Avance Impact, BreedID, cepezed, RE:BORN Real Estate, DGMR, Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V., Metabolic, ModuleMakers, OMRT, Superworld. Het collectief is nog altijd groeiende. Kijk voor meer informatie over Our Common Guide op de website van de Dutch Design Week.

Bekijk ook deze video waarin de deelnemers over Our Common guide vertellen.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000