menu sluiten

graafschap college genomineerd architectuurprijs achterhoek 2019

lucas van der wee | cepezed

Een van de eerste gasloze schoolgebouwen in Nederland maakt kans op de Architectuur Prijs Achterhoek 2019! Het door cepezed en cepezedinterieur ontworpen Graafschap College in Doetinchem is genomineerd voor de publieksprijs. De nominaties voor de juryprijs worden binnenkort ook bekend gemaakt.

Voor de publieksprijs zijn in totaal 20 projecten genomineerd, die zich kenmerken door thema’s als strak design, herboren oud of innovatie. De gloednieuwe school opende een jaar geleden op Sportpark Zuid en beschikt over een aantal fijne features:
- Eén van de eerste gasloze scholen in Nederland
- Energielabel A+++
- Aangenaam, gezond en stimulerend binnenklimaat
- Frisse Scholen klasse B
- Qua daglichttoetreding zelfs grotendeels Frisse Scholen klasse A
- Genderneutrale toiletten
- Twee opleidingen met eigen identiteit onder één dak

groen paviljoen

Het in het oog springende schoolgebouw presenteert zich als een paviljoen in het groen; het staat op een verhoogd ‘basement’ en is aan drie kanten voorzien van cortenstalen voorzetgevels. Deze hebben de vorm van een boomstructuur die refereert aan het omliggende bosrijke gebied.

stemmen

Stemmen voor de APA Publieksprijs 2019 kan via de website van de Gelderlander. Help jij ons winnen? Wie weet mogen wij de prijs dan in ontvangst nemen tijdens de uitreikingen op 1 november!

Lucas van der Wee | cepezed
Lucas van der Wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000