menu sluiten

haac-excursie park hoog oostduin

lucas van der wee | cepezed

Architectuurliefhebbers van het Haags Architectuur Café (HAaC) verzamelden zich gisteren in de vroege avond op het voorterrein van Park Hoog Oostduin in Den Haag. cepezed gaf de bezoekers een toelichting over en rondleiding door het grootschalige transformatieproject.

pasklaar
De excursie was onderdeel van de Pasklaar-reeks van HAaC, waarin het bezoeken aan recent opgeleverde projecten organiseert. Vanwege de situatie rondom corona was het aantal deelnemers sterk beperkt en is goed gelet op onderlinge afstand. Ook droegen de bezoekers meestentijds mondkapjes en handschoentjes.

pragmatische oplossingen
cepezed-architect Ronald Schleurholts vertelde onder meer over de ontstaansgeschiedenis van de omvorming van kantoor- naar appartementencomplex. Ook behandelde hij de ontwerpkeuzen die zijn gemaakt en de achterliggende gedachten daarvoor. Zo ging hij in op de bestaande situatie, de ambities voor de transformatie en de pragmatische ingrepen die zijn ontworpen om op een efficiënte manier een zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren.

grand tour
Na de toelichting leidden Ronald en projectleider Jan-Willem Visscher de gasten rond in twee kleine groepen. Daarbij kwamen zowel het parkachtige terrein van het complex aan bod als de hoogbouw en de laagbouw. De groepen bezochten ook een aantal van de appartementen en de parkeergarage, die is gerealiseerd in de voormalige atoomkelder van het complex.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000