menu sluiten

hoogste punt natuurinclusieve nieuwbouw oldelft ultrasound

Afgelopen vrijdag stonden Oldelft Ultrasound, ASR Dutch Science Park Fund, cepezed en overige projectpartners stil bij een volgende mijlpaal in de realisatie van het nieuwe hoofdkantoor voor Oldelft Ultrasound; het bereiken van het hoogste punt! In het bijzijn van wethouder Bas Vollebregt, werd door Oldelft Ultrasound CEO Rob Smallenburg een vlag naar de top van de natuurinclusieve nieuwbouw gehesen.

alles in één

De circulaire nieuwbouw op het zuidelijke deel van de TU Delft Campus is een turnkey cepezed-productie. cepezedprojects heeft het gebouw ontwikkeld en in het najaar van 2019 verkocht aan het ASR Dutch Science Park Fund, architectenbureau cepezed en cepezedinterieur ontwierpen het en cepezedbouwteam coördineert momenteel de realisatie.

circulair & natuurinclusief ontwerp

In het ontwerp is veel aandacht besteed aan circulariteit en flexibiliteit. Zo is de geprefabriceerde staalconstructie ‘droog’ geassembleerd en demontabel, zodat de onderdelen geschikt zijn voor hergebruik. Ook de kanaalplaatvloeren zijn losmaakbaar en her te gebruiken. Daarnaast is het gebouw flexibel indeelbaar, eenvoudig geschikt te maken voor multitenancy en al voorbereid op mogelijke uitbreiding in de toekomst. Het is zo op alle manieren voorbereid op veranderend gebruik en een langdurige toekomst.

Natuurinclusiviteit komt zichtbaar terug in de groene gevels die straks zijn beplant met klimplanten. De mix hiervan is gekozen op basis van een onderzoek dat cepezed liet doen naar het lokale ecosysteem. Voor de realisatie van de nieuwbouw zijn een ecologisch rapport en natuurinclusief werkprotocol opgesteld. Hierin zijn onder meer eisen opgenomen voor een bouwplaats die veilig is voor flora en fauna. cepezedbouwteam ziet op de veiligheid toe door middel van wekelijkse inspecties, beperking van bouwplaatsverlichting en een regenwaterafvoer die niet richting de habitat van de waterspitsmuis loopt.

oplevering

Het gebouw van 3.840m² vvo wordt eind 2020 opgeleverd en BREEAM Excellent gecertificeerd. Menno Rubbens, projectontwikkelaar & directeur van cepezedprojects: ”De integrale samenwerking van alle cepezed-expertises resulteert in een flexibel en toekomstbestendig gebouw waarin Oldelft Ultrasound zich kan blijven ontwikkelen. Het is mooi dat met deze ontwikkeling voor lange tijd weer een innovatief en kennisintensief maakbedrijf voor Delft behouden blijft.”

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000