menu sluiten

Leerling Mike slaat eerste paal Coenecoop College

cepezed

De nieuwbouw van het Coenecoop College in Waddinxveen is gistermiddag feestelijk van start gegaan. Leerling Mike mocht plaatsnemen in de heimachine om de eerste paal te slaan. Het ontwerp van cepezed krijgt de komende tijd fysiek gestalte. ‘Met ingang van schooljaar 2023-2024 wordt er onderwijs gegeven in een nieuw, modern en toekomstbestendig gebouw’, aldus het Coenecoop College.

moeilijke marktomstandigheden
Ondanks de coronapandemie en mondiale materiaalschaarste, die is ontstaan door de oorlog in Oekraïne, ligt de bouw van de school nog steeds op schema. Ook wordt het nieuwe Coenecoop College heel duurzaam. “Bijzonder punt is dat het ontwerpteam erin geslaagd is om het gebouw, ondanks de moeilijke marktomstandigheden, energieneutraal te maken”, aldus Willem Adriaanssen, partner bij HEVO, de risicodragende projectmanager.

iedereen enthousiast
Ook de school, de wethouder en de rector zijn enthousiast. Frank de Wit, bestuurder van Stichting Scala College en Coenecoop College, benadrukte tijdens de feestelijke bijeenkomst de goede samenwerking met de gemeente en ‘de betekenis van een nieuw schoolgebouw met moderne faciliteiten waar de leerlingen zich kunnen voorbereiden op hun toekomst.’
“Het is een school waar voor iedere middelbare scholier uit onze prachtige gemeente een plekje is”, aldus Brigitte Leferink, wethouder van onderwijs, die blij is dat het brede aanbod van voortgezet onderwijs gegarandeerd blijft in de gemeente. “In dit nieuwe gebouw wordt de sterke basis van ons huidige onderwijs optimaal gefaciliteerd”, zei rector Ivor Bergsma.

over het ontwerp
Het Coenecoop College biedt onderwijs aan ruim 950 scholieren op vmbo-, havo- en vwo-niveau. In het nieuwe gebouw komt een gezonde leeromgeving met een aangenaam klimaat en goede oriëntatiemogelijkheden. Zichtlijnen zijn lang en het groen van het omliggende terrein loopt door het atrium de school in. De grotendeels transparante gevels dragen sterk bij aan de relatie tussen binnen en buiten.

cepezed
cepezed