menu sluiten

lister-aanpak in themanummer systeembouw

cepezed en Lister Buildings startten vorig jaar Lister Architecture, gericht op grootschalige productie van modulaire woningen van hout. De maarteditie van vakblad De Architect is geheel gewijd aan systeembouw en besteedt in het artikel ‘Maatwerk zoekt fabriek’ aandacht aan de innovatieve Lister-aanpak.

Systeembouw is een belangrijke sleutel tot de oplossing van het woningtekort. De Lister-samenwerking onderscheidt zich binnen het aanbod door de integrale totaalaanpak. Binnen Lister Architecture heeft cepezed uitgebreide kennis van en ervaring met systematisch prefab bouwen en het ontwerpen van woningen. Lister Buildings heeft expertise in ontwikkeling, productie, bouw en het beheer van deze woningen. Van initiatief tot exploitatie is zo een compact doelgericht team met een sterke focus op kwaliteit betrokken.

Het Lister-systeem bestaat uit circulaire, remontabele elementen die voor iedere specifieke opgave anders te configureren zijn. Zo komen geen eentonige fabriekshuizen tot stand, maar fijne woningen gemaakt van natuurlijke materialen. Juist door deze flexibiliteit kunnen dit ook goed zorg-, studenten- of bejaardenwoningen zijn.

Veel aandacht is weggelegd voor de omgeving en aspecten als biodiversiteit, ecologie en waterhuishouding. “Daarmee heeft dit initiatief de potentie om de cataloguswoning te ontstijgen,” stelt De Architect. Door het gebruik van CLT, aangevuld met andere duurzame materialen, hebben de woningen bovendien een lagere CO₂ uitstoot.

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000