menu sluiten

MECC Maastricht ontvangt BREEAM-certificaat voor duurzaam congrescentrum

Gerlach Delissen | MECC Maastricht

Expositie & Congres centrum MECC Maastricht heeft het BREEAM-NL In Use certificaat, met de score ‘very good’, verkregen. cepezed heeft het congrescentrum vernieuwd. Door coronamaatregelen werd een officiële opening meermaals uitgesteld, waarna het werd afgesteld. Dit certificaat is een mooie erkenning voor de duurzame ambities van MECC, vindt verantwoordelijk architectenbureau cepezed.

duurzaamheidsbeleid
“Met het ontvangen van het BREEAM-NL In Use certificaat onderstreept MECC Maastricht haar duurzaamheidsbeleid”, stelt MECC Maastricht trots vast in een persbericht. “De grondige upgrade en uitbreiding van het congrescentrum van MECC Maastricht heeft als doel organisatoren van meerdaagse (inter)nationale congressen en events nog beter van dienst te kunnen zijn. Dit zal leiden tot meer internationale congressen en events en een grotere spin-off voor de stad.”

very good
Het vernieuwde MECC werd, na twee jaar verbouwen, medio 2021 opgeleverd. De interieurarchitect (cepezedinterieur), constructeur (IMd Raadgevende Ingenieurs), installatieadviseur (Nelissen ingenieursbureau) en bouwfysisch adviseur (DGMR) zaten van meet af aan in het ontwerpteam. Het ontwerp kwam op de longlist voor de Arc Awards afgelopen jaar en werd gerealiseerd door aannemer Mertens en installateur Spie. De behaalde 3 sterren (very good) zijn van toepassing op de Forumpassage, het Congrescentrum, de Expo Foyer en het Brightlands Meeting Point, oftewel Bar Bistro SAAM.

over breeam-nl
BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL is een initiatief van de Dutch Green Building Council.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000