menu sluiten

Monumentaal Amsterdams grachtenpand ademt moderne, Japanse Stijl

Lucas van der Wee

Met een compact ontwerp geeft cepezedinterieur een visitekaartje af in een achttiende-eeuws grachtenpand. Stilistisch laat het nieuwe interieur zich het beste omschrijven als ‘Japans minimalisme’. De handgemaakte trap is een eyecatcher. Het slim clusteren van functies bespaart veel ruimte en het daglicht kan hierdoor optimaal binnenvallen.

contrast
In het ontwerp zijn bestaande elementen zoals ramen, balken en spanten strikt gescheiden van het moderne, nieuwe interieur. Op die manier komen beide tot hun recht én wordt het een prettige woning, met een leesbare geschiedenis. Het toevoegen van eikenfineer, glas en witte oppervlakten brengt rust en vergroot het contrast met de monumentale elementen.

escheriaans trappenhuis
Het trappenhuis in het hart van de bovenwoning is opgevat als een compact, verbindend, organiserend meubel. Met zijn afwerking van eikenfineer rijgt het de tweede verdieping tot en met de zolder visueel aaneen. Er zijn, al dan niet zichtbaar, zo veel mogelijk andere functies in dit ‘meubel’ opgenomen. Zo bevat het een toilet en warmteterugwinningsinstallatie en fungeert de buitenkant als boekenkast. Door de mooie, strakke afwerking van de onder- en bovenkant van de traptreden vloeien omhoog en omlaag escheriaans in elkaar over.

vakmanschap
cepezedinterieur werkte voor deze particuliere opdracht nauw samen met ISSOS en DABT. Het interieur is samengesteld uit prefab-elementen, precies op maat. Het ontwerp toont vakmanschap en vormt een mooie aanvulling op de kantoorinrichtingen, scholen en overheidsgebouwen in de portfolio van cepezedinterieur.

Meer weten? Bekijk de projectpagina Interieur Grachtenpand Amsterdam.

Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
Lucas van der Wee
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000