menu sluiten

daylight award-nominatie voor busstation tilburg

lucas van der wee | cepezed

Het busstation Tilburg is genomineerd voor Dutch Daylight Awards 2020; de tweejaarlijkse prijs voor bijzondere toepassingen van daglicht in gebouwen. De award kent twee categorieën: tot duizend vierkante meter groot en groter dan duizend vierkante meter. In de laatst categorie is het nieuwe busstation van Tilburg samen met nog vier projecten verkozen voor een jurybezoek op 26 oktober.

helder concept
Het nieuwe busstation is onderdeel van de grootschalige revitalisering van het OV-knooppunt Tilburg. Het ontwerp van cepezed is geheel gericht op reizigerscomfort en een overzichtelijke verkeersafwikkeling.
Het ontwerpconcept is eenvoudigweg een eenduidige dakvorm op een rij ranke kolommen. De luifel beschermt niet alleen tegen weer, wind maar ook de felle zon.

lichtspel
De transparante overkapping speelt met zowel het daglicht als met kunstlicht. Het strak gespannen ETFE-folie filtert en verstrooit overdag het zonlicht. De zonnepanelen erboven maken een markant schaduwspel op het doek. En bij bewolkt weer wordt de luifel diffuus maar tegelijk ook heel helder. Na zonsondergang transformeert het dak in een stedelijk lichtarmatuur en draagt als een grote lampion bij aan het gevoel van zowel intimiteit als veiligheid.

Voor meer informatie kijk op de website van Stichting Living Daylights.

Lucas van der Wee
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000