menu sluiten

ontwerpupdate: definitief ontwerp cambreur college gepresenteerd

cepezed

Begin april gaf het Cambreur College aan de genodigde pers een officiële presentatie van het definitieve ontwerp voor hun nieuwe onderwijsgebouw (mavo-havo-vwo) in Dongen. Het ontwerp is van de hand van cepezed. Aanwezig waren wethouder Bea van Beers van onderwijs, enkele ambtenaren van de gemeente Dongen alsook de Cambreur-directieleden René Hermans en Helga van der Weele.

Hermans omschreef de presentatie als “een feestelijk moment”, waarbij hij het proces van de nieuwbouwontwikkeling nog eens breed belichtte. “We zijn echt heel blij dat het gehele proces zo goed verlopen is. Wij vinden het belangrijk dat een architect flexibel is” vervolgt René Hermans. “We willen ook een goede buur zijn voor de mensen die in de omgeving van de school wonen. Tijdens het ontwerpproces zijn we regelmatig in gesprek gegaan met de buurtbewoners en hield de architect rekening met hun opmerkingen. Het ontwerp werd aangepast zodat we die rol als goede buur ook echt hebben waargemaakt.”

De nieuwe huisvesting wordt compact, transparant en aanpasbaar aan het gebruik en de toekomstige ontwikkelingen van de school. Betreft duurzaamheid wordt onder meer het dak voorzien van zonnepanelen, komen er zeer energiezuinige klimaatbeheersingsinstallaties, een warmtepomp voor de hoog-rendement cv en worden de oude gymzalen geïntegreerd in de lichte en open nieuwbouwstructuur. Het nieuwe Cambreur College voldoet straks aan de eisen van BENG.

Momenteel begint de selectieprocedure van de aannemer, zodat nog deze zomer de voorbereidingen voor de bouwwerkzaamheden kunnen starten. De nieuwe school wordt volgens plan voorjaar 2021 in gebruik genomen.

cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000