menu sluiten

park hoog oostduin genomineerd voor gulden feniks

lucas van der wee

Weer behaalt cepezed een nominatie voor de NRP Gulden Feniks-prijs. Park Hoog Oostduin is voor de 2020-editie van deze prestigieuze prijs één van de drie kanshebbers in de categorie Transformatie. In totaal ontving de jury 70 inzendingen waarvan zij er zeven nomineerden. De andere vier nominaties zijn in de categorie Renovatie en Gebiedstransformatie.

wonen in het park
Park Hoog Oostduin behelst de transformatie van het voormalige Shell-kantoor aan de Oostduinlaan in Den Haag tot modern appartementencomplex. Het ensemble bevat nu zo’n 230 woningen van verschillende typen en grootten.
Het complex uit 1968 bestond uit een nogal gesloten opstelling van een fors bemeten hoogbouwvolume met direct haaks daarop een lager bouwblok. Het lagere bouwblok is afgebroken en op de bestaande fundering vervangen door veel kleinschaliger nieuwbouw. Hierdoor bestaat nu ruimte tussen de volumes en is het complex meer onderdeel van het naastgelegen park en landgoed Oostduin-Arendsdorp.

benadering vanuit de binnenkant
In de hoogbouw zijn hoogwaardige woningen verkregen middels een ‘benadering vanuit de binnenkant’. Dat betekent dat minimaal is gehakt en gebroken om het nieuwe programma op te leggen, maar zorgvuldig en doordacht is gepuzzeld om het nieuwe programma in te passen.
Bestaande kenmerken als de fijnmazige constructie zijn daarbij zoveel mogelijk benut. Zo volledig mogelijk hergebruik van de bestaande hoedanigheden heeft gemaakt dat met een minimum aan ingrepen efficiënt en doelmatig een maximum aan mogelijkheden is gerealiseerd, terwijl de karakteristieke aard van het complex gerespecteerd is.

gulden feniks 2020
De NRP Gulden Feniks is de jaarlijkse prijs voor de beste renovatie- en transformatieprojecten. Eerder werden de cepezed-projecten International Student House (2019 – categorie gebiedstransformatie) en de Cacaofabriek (2015 – categorie transformatie) genomineerd.
De winnaars van 2020 worden op het NRP Congres op 17 november 2020 bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie op de website van NRP Gulden Feniks.

cepezed | léon van woerkom
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
Ronald Schleurholts | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000