menu sluiten

prefab brug tussen accelerator en genmab geplaatst

lucas van der wee | cepezed

Tussen de door cepezed ontworpen gebouwen Genmab en Accelerator op het Utrecht Science Park is dit weekend een 32m lange luchtbrug met geprefabriceerde staalconstructie geplaatst. “Er was maar twintig centimeter speling aan beide kanten, maar alles is goed verlopen,” vertelt cepezed-architect Tim Mechielsen, die ging kijken.

Met een speciale vrachtwagen werd de loopbrug van de staalbouwer in Bakhuizen (Friesland) naar de bouwplaats vervoerd. “Omdat hij zo lang is, heb je hier een vergunning voor nodig en mag je alleen ’s nachts onder toezicht van een begeleidingswagen de weg op”, vertelt de architect. Om 6 uur ’s ochtends kwam de vrachtwagen op de bouwplaats aan. Met twee hijskranen is de brug tussen de gebouwen geplaatst en door de bouwers snel en efficiënt bevestigd.

multi-tenant labgebouw
Het gebouw van biotechbedrijf Genmab is al enkele jaren in gebruik. Het ruim 22.000 m² tellende Accelerator is momenteel in aanbouw. Genmab wordt één van de hoofdhuurders, maar met onder meer flexibel verhuurbare kantoor-, laboratorium- en parkeerfuncties en uitgebreide algemene voorzieningen als een vergadercentrum, auditorium en restaurant biedt Accelerator ook volop plaats aan start-ups en scale-ups in de levenswetenschappen.

innovatienetwerk
Opdrachtgever Kadans Science Partner creëert met een netwerk aan innovatiegebouwen op verschillende wetenschapscampussen een ecosysteem voor ontwikkeling en innovatie. Kadans biedt specifieke maar flexibele huisvesting en brede mogelijkheden voor verbinding, inspiratie en samenwerking. cepezed ontwerpt voor Kadans ook de innovatiegebouwen Plus Ultra Amsterdam en Plus Ultra Leiden. Daarnaast werken cepezed en Kadans aan de herontwikkeling van de voormalige Shell-campus in Rijswijk.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000