menu sluiten

realisatie mecc in volgende fase

lucas van der wee | cepezed

Ook het MECC gaat alweer een volgende fase van uitvoering in. Na de afronding van de Forumpassage en Forumentree is het congres- en evenementencentrum in Maastricht inmiddels ook wind- en waterdicht. De werkzaamheden gaan nu verder aan de binnenkant van het complex.

doorbraak
Binnen is inmiddels de doorbraak tussen de nieuwe en bestaande bouw gemaakt. En is begonnen met de transformatie van het auditorium. Van de bestaande bebouwing grenzend aan de nieuwbouw zijn delen verwijderd. Er zijn vloer- en geveldelen verwijderd, maar ook al nieuwe vloeren en loopbruggen gemaakt. Daarmee is het nu mogelijk helemaal rondom het auditorium te lopen en is ook het ruimtelijk eindresultaat al aardig zichtbaar.

transformatie auditorium
Om de tolkencabine van het auditorium tijdens de sloopwerkzaamheden stabiel te houden, is gebruik gemaakt van een tijdelijke hulpconstructie. Het auditorium zelf is bijna volledig gestript. De stoelen zijn eruit en worden opnieuw gestoffeerd. De vloer- en wandafwerkingen zijn verwijderd en worden vervangen. Ook het plafond krijgt een opknapbeurt. Het vernieuwde auditorium wordt geheel voorzien van ledverlichting en verschillende nieuwe technische congres- en theatervoorzieningen. Werd de Front of House-apparatuur voor de licht- en geluidtechniek vroeger op een losse tafel geplaatst, nu wordt een meubel netjes in een stoelenrij geïntegreerd. Geluidsluizen zijn gesloopt en vervangen door subtielere die beter in het nieuwe geheel passen.

tefaf
Het vernieuwde MECC wordt opgeleverd vóór de internationale kunstbeurs Tefaf die eind februari 2021 in MECC moet plaatsvinden.

lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000