menu sluiten

cepezed presenteert visie stadstheater Arnhem

cepezed

Het Stadstheater in Arnhem wordt gerenoveerd en vernieuwd. Afgelopen dinsdagavond werden daarvoor vijf ontwerpen gepresenteerd in een volle Kleine Zaal van het Musis & Stadstheater. In het plan van cepezed blijft het theater open tijdens de verbouwing, vertelde Ronald Schleurholts alle aanwezigen.

vriendelijk en elegant
“Een vriendelijk en elegant, nieuw bouwdeel van hout en glas omsluit een nieuwe grote zaal en verbindt het Koningsplein via een binnenstraat met de singel. De binnenstraat vormt het hart van het gebouw, waarvandaan je overal kunt komen en overal zicht op hebt”, lichtte Ronald Schleurholts toe. Het ontwerp van cepezed draait om beleving, ontmoeting en verbinding. Daarnaast gaat het uit van zoveel mogelijk hergebruik van het bestaande gebouw en vrijgekomen materialen. Ook is er veel aandacht voor duurzaamheid, klimaatcondities en biodiversiteit.

grote zaal wordt kleine zaal
In het ontwerp van cepezed, IMd Raadgevende Ingenieurs, Nelissen ingenieursbureau, WDJArchitecten en Ingenieursbureau Multical B.V. wordt de huidige grote zaal getransformeerd tot kleine zaal. Links naast het huidige gebouw wordt een nieuwe grote zaal gemaakt, met betere zichtlijnen en meer stoelen dan in de oude grote zaal mogelijk is. “Door het omwisselen van de zalen zetten wij in op maximaal hergebruik van het monument, én hoeft het theater niet dicht tijdens de bouw.”

‘shows can go on’
In de lokale media worden de vijf ontwerpen van besproken. De samenvattende presentaties zijn te lezen in de Arnhemse Koerier, de verschillen komen aan bod in de Arnhemse Courant. En de Gelderlander staat erbij stil dat alleen in het ontwerp van cepezed voorstellingen door kunnen gaan tijdens de ‘vernieuwbouw’. Op 22 december maakt de Gemeente Arnhem bekend welk team zijn visie voor het Stadstheater verder mag uitwerken.

cepezed
Rachelle Stoffels
Rachelle Stoffels
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000