menu sluiten

TU Delft-college Ronald Schleurholts over ontwerpen met erfgoed

lucas van der wee | cepezed

Ronald Schleurholts, architect en partner bij cepezed, heeft op 4 oktober op de TU Delft een lezing gegeven over de werkwijze van zijn bureau in transformatie- en renovatieprojecten. De presentatie was onderdeel van een lezingenmiddag over ontwerpen met erfgoed, van de studio Heritage & Architecture. Co-sprekers waren Ninke Happel (Happel Cornelisse Verhoeven) en Bram van Ekeren (Diederendirrix). Wessel de Jonge, hoogleraar Heritage & Design aan de Faculteit Bouwkunde, leidde de middag in.

modulair denken
In zijn presentatie zette Ronald Schleurholts de algemene ontwerpfilosofie en aanpak van architectenbureau cepezed, gericht op een hoge mate van modulair denken en prefabricage, uiteen. Circulair ontwerpen en voorkomen van materiaalverspilling maken daar onlosmakelijk onderdeel van uit.

renovatieprojecten
Aan de hand van verschillende voorbeelden, waaronder het eigen kantoor van cepezed, liet Ronald Schleurholts zien hoe cepezed die ontwerphouding toepast op renovatie- en transformatieopgaven. Ook passeerden aansluitende opgaven als het onlangs feestelijk geopende ArsenaalDelft en Park Hoog Oostduin de revue. De laatste, de transformatie van het Shell-hoofdkantoor uit de jaren ‘60 tot een modern appartementencomplex in Den Haag, won in 2020 de prestigieuze Gouden Feniks voor het beste renovatieproject.

meer informatie
Lees meer over Park Hoog Oostduin, ArsenaalDelft en het kantoor van cepezed op onze projectpagina’s.

lucas van der wee | cepezed
jannes linders
lucas van der wee | cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000