menu sluiten

weekendtip: cepezed-podcast!

lucas van der wee

Benieuwd hoe het cepezed vergaat in de corona-crisis en hoe we daar als architectenbureau mee omgaan? Luister dan de tweede BK-FM-podcast van de Delftse studievereniging Stylos. cepezed-partner en architect Jan Pesman praat u erin bij!

hart onder de riem

De podcastreeks is een initiatief van bachelor Bouwkundestudenten Danil Oort en Renzo Westerbeek en is in eerste instantie bedoeld voor de community van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Delft. Het idee is alle medewerkers en studenten een hart onder de riem te steken nu iedereen thuis zit en hen te laten horen dat het leven in de architectuur- en bouwwereld gewoon (digitaal) doorgaat. De serie loopt door zolang de crisis duurt.

cepezed@home

In de tweede aflevering vertelt Pesman onder meer dat cepezed vanuit architectuurperspectief vooralsnog weinig van de corona-crisis merkt. Natuurlijk werken we sinds een maand allemaal thuis en nemen we bij het geringe contact dat er wel is de maatregelen van het RIVM in acht. Maar het ontwerpen en het werk op de bouw lopen nog vlot door en, hoewel er enkele initiatieven uitgesteld zijn, verschijnen er voor ons ook nog steeds potentieel interessante opdrachten op de markt.

De gevolgen van corona werken in de architectuur- en bouwbranche natuurlijk wel trager door dan in bijvoorbeeld de horeca- of retailbranche. Tijdens de laatste crisis vanaf 2008 hebben we ons goed weten te positioneren en zijn we juist in omvang gegroeid. En momenteel hebben we ook nog steeds nieuwe medewerkers nodig. We zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet, maar het blijft ook voor ons natuurlijk een beetje koffiedik kijken.

Deze crisis leert ons sowieso dat vaste patronen en verwachtingen niet zo vanzelfsprekend zijn als ze lijken. Dat maakt het ons inziens des te belangrijker om adaptieve en circulaire gebouwen te maken. Maar ook blijkt hoe flexibel en inventief mensen zijn als het nodig is en dat geeft veel vertrouwen voor welk toekomstscenario dan ook!

concept

De podcastreeks brengt alles bij de studenten en medewerkers thuis wat normaal op de Faculteit Bouwkunde gebeurt; van studeren en sparren tot creativiteit ontwikkelen, kletsen en koffie drinken. In de eerste aflevering interviewden de gastheren modulecoördinator van het eerstejaars ontwerpvak ON2 Frank Schnater. Met hem spraken ze er onder meer over hoe je digitaliseert wat normaal op schetsrollen en in maquettes ontstaat. De tweede aflevering met Jan Pesman bevat ook fragmenten van een mini-lecture door Rem Koolhaas, in 1982 door Stylos op een langspeelplaat gezet! We kijken alvast uit naar aflevering drie, met antwoorden van luisteraars op de vraag of ze nu dingen oppakken die ze altijd al wilden doen, zoals hobby’s, projecten of vaardigheden ontwikkelen. Aflevering twee luister je nu via:

soundcloud

spotify

contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000