menu sluiten

quirijnboulevard park- & patiowoningen 

Voor de Tilburgse Quirijnboulevard ontwierp cepezed uiteenlopende woningbouw aan én in de directe nabijheid van een stadspark dat eerder nog als de voortzetting van een snelweg was gepland. Inzet voor het gebied was onder meer een aangename diversiteit van woningtypen en -afmetingen en een gevarieerd, maar harmoniërend gebruik van neutrale en onopvallende materialen.

  • opdrachtgever(s)
  • ontwikkelingsmaatschappij quirijnboulevard (cofier bouwontwikkeling, gemeente tilburg & wonen midden-brabant)
  • locatie
  • tilburg
  • gebruiker(s)
  • particuliere bewoners
  • expertise(s)
  • cepezed
fas keuzenkamp

parkgeoriënteerde woningen  

Voor de Landréstraat ontwierp cepezed eengezinswoningen direct aan en uitkijkend over het park. Het concept hiervan is helemaal afgestemd op de situering. De woonkamers liggen aan de voorkant op de eerste etage, hebben volledig te openen glazen puien en zijn met negen meter breedte volledig op het park georiënteerd.

Doordat de verdiepingen kolomloos boven de begane grond uitkragen, is op de begane grond onder het overstek ruimte voor parkeren. Het uitzicht vanuit de woonkamer wordt daardoor niet gehinderd door auto’s; men lijkt daadwerkelijk middenin het groen van het park te wonen.

parkgeoriënteerde woningen
fas keuzenkamp
cepezed

tuingeoriënteerde bungalows  

Grenzend aan de achtertuin van de parkwoningen liggen wat kleinere bungalows in T-vorm waarin men letterlijk midden in de tuin woont. In de kop van de T-vorm zijn achtereenvolgens een drive-in, een berging, een badkamer en een slaapkamer ondergebracht. De woonkamer met open keuken bevindt zich in de stok en heeft aan beide langszijden glazen puigevels en een tuin.

tuingeoriënteerde bungalows
lucas van der wee | cepezed
fas keuzenkamp

partners

  • opdrachtgever: ontwikkelingsmaatschappij quirijnboulevard (cofier bouwontwikkeling, gemeente tilburg en wonen midden-brabant)
  • constructies: Van Moorsel en Smeekens
  • landschap: Karres en Brands
  • hoofdaannemer: Peels Bouwmij
klik om door te gaan