menu sluiten

publicaties 

In boekvorm publiceerden we tot nu toe een serie catalogi en verschillende monografieën over onder meer onze visie, werkwijze en het belang van het detail in onze architectuur. Daarnaast brengen we bijzondere gelegenheidsuitgaven uit, zoals kranten, een interieurwaaier en de verzamelde Cobouw-columns van cepezed-partner Ronald Schleurholts.

cepezed columns (2019)  

Fraai vormgegeven leporello met een selectie van de columns die cepezed-partner en architect Ronald Schleurholts tussen januari 2015 en najaar 2019 schreef voor bouwkrant Cobouw. De stukjes zijn geschreven vanuit de dagelijkse praktijk én vanuit het perspectief van cepezeds voortdurende streven naar kwaliteit, innovatie en naar verduurzaming en professionalisering van de bouw. Bovenal vormen ze een uitnodiging tot dialoog tussen de vele partners binnen en buiten de bouwkolom.

cepezed@work (2015, 2016)  

Verschillende edities van het bedrijfsmagazine cepezed@work. Aan de hand van uiteenlopende projecten geven de uitgaven een kijkje in de dagelijkse praktijk bij cepezed. De in groot formaat en op stevig papier uitgebrachte kranten laten onder meer medewerkers, ontwerppartners en opdrachtgevers aan het woord. Je leest over onderwerpen als publiek-private samenwerking, transformatieopgaven, inspiratiebronnen en circulair bouwen.

het werk van cepezed - in detail (2013)  

De publicatie in detail zoomt in op de nauwe samenhang tussen functie, concept, techniek en uitwerking in het oeuvre van cepezed. Je leest hoe deze samenhang weerspiegelt in de verfijnde details van onze ontwerpen. Het boek opent met een uitvoerig essay en vervolgt met de presentatie van maar liefst vijftien in tekst en tekeningen toegelichte projecten. Hieruit blijkt dat het detail voor cepezed op verschillende schaalniveaus een essentieel architectonisch ontwerpinstrument is. Het boek werd in 2013 opgenomen in de tentoonstelling Best Verzorgde Boeken in het Stedelijk Museum Amsterdam.

het werk van cepezed - prototypen (2007)  

In dit boek gaan meerdere auteurs in op de verschillende aspecten van productontwikkeling, bouwproces en architectuur in het werk van cepezed. Aan het woord komen onder meer achitectuurkenner Piet Vollaard, (inmiddels) emeritus professor Jan Westra en hoofddocent circulair bouwen Ed Melet. Ook documenteert het boek negen kenmerkende voorbeeldprojecten die de verschillende betogen nader toelichten. De uitgave werd oorspronkelijk samen met de eerste catalogus verkocht in een luxe cassette. De set werd genomineerd voor de RIBA Book Awards.

het werk van cepezed - catalogus 1 (2006)  

Eerste catalogus van het werk van cepezed, in 2006 uitgebracht bij de toenmalige uitgeverij 010. De vormgever is Reynoud Homan, waarmee we sindsdien altijd graag zijn blijven werken. Het boek geeft een overzicht van de transparante, duurzame, humane en technisch vooruitstrevende architectuur waarmee we naam hebben gemaakt en beslaat ruim dertig jaar ontwerpexpertise. De catalogus werd ook uitgebracht in een luxe cassette samen met de essaybundel prototypen, die hierboven is beschreven. De set werd in 2008 genomineerd voor de RIBA Book Awards.