menu sluiten

Arne Boenders, bouwkundig ingenieur 

Arne werkt sinds 2023 bij cepezed. De frisse energie die hij met zijn opgewekte, maar ook competitieve houding meebrengt, komt ten goede aan het tenderteam.

Arne haalde zowel de bachelor Bouwkunde als de master Architecture aan de Technische Universiteit in Delft. Zijn master sloot hij af met een ontwerp voor een Eenheidsbureau van de Politie in een leegstaand pand in Den Haag. Hij focuste zijn onderzoek op hoe mens, gebouw en natuur samen kunnen komen en elkaar kunnen versterken. De uitkomst was een renovatiestrategie die water, energie, natuur, materiaal en sociale aspecten in de wijk verbindt. Zo geeft hij het gebouw ‘terug aan de omgeving’. Het project werd geselecteerd voor de Archiprix 2024 Preselection.

Na zijn opleiding deed Arne werkervaring op bij een relatief klein architectenbureau in Rotterdam. Hij bouwde hier oog voor detail op en was bij verschillende aspecten van een opgave betrokken, omdat hij er werkte met maar twee collega-architecten. Deze ervaring neemt hij mee naar cepezed.

Arne’s competitieve houding komt goed van pas in het tenderteam, maar ook tijdens zijn studie. Met een groot studententeam nam hij deel aan de ‘Solar Decathlon Europe 21/22’, een competitie met als doel universiteiten en de bouwwereld dichter bij elkaar te brengen. De studenten ontwierpen ‘het wonen van de toekomst’: een modulaire strategie om bestaande portiekflats te renoveren, uitgaande van prefab-elementen. Zijn team keerde naar huis met de derde prijs.

Wat Arne aanspreekt aan cepezed is de technische en gestructureerde manier van werken, die het mogelijk maakt een efficiënte oplossing voor complexe projecten te vinden. Hij benadrukt dat het ondanks die structuur zeker niet ontbreekt aan creativiteit: ‘Die creativiteit zit hem in het ‘net even anders’ waardoor elk project uniek is’. Hij vindt cepezed een leuk bedrijf om te werken, niet in het minst vanwege de grote hoeveelheid kennis en ervaring van collega’s. ‘Elke dag leer ik weer wat nieuws.’