menu sluiten

Koen Ehren, bouwkundig ingenieur 

Koen werkt sinds 2023 bij cepezed. Hij is kritisch tot in detail, maar uit dit met een vriendelijke bescheidenheid.

Koen is van jongs af aan al geïnteresseerd in architectuur en de bebouwde omgeving. Hij rondde de bachelor Bouwkunde op Avans Hogeschool in Tilburg af. Dit vulde hij aan met de master Architectural Urban Design and Engineering aan de TU in Eindhoven, waar hij in 2023 afstudeerde. Hier onderzocht Koen in welke vorm architectuur een oplossing zou kunnen bieden voor de korte termijn bedreigingen van ‘cybersecurity failure’ en ‘digitale ongelijkheid’. Hierin weegt hij de huidige, op de mens gerichte, ontwerpmethodiek tegen de toenemende impact van machines tegen elkaar op, door een data center te integreren in de stedenbouwkundige context.

Koen heeft samen met een oud studiegenoot deelgenomen aan verschillende internationale architectuurcompetities, waaronder de Iceland Beer Spa architectuur competitie van Buildner Architecture Competitions. Met zijn omgeving omarmende ontwerp voor een Serenity Spa in IJsland, veroverde Koen een terechte finaleplek.

Menno Rubbens gaf een lezing over de kijk van cepezed op demontabel bouwen en het ‘kit-of-parts’ principe tijdens Koen’s opleiding. Hier ontwaakte Koen’s interesse in cepezed. Hij bewondert de intelligentie in het omgevingsbewust bouwen van cepezed. Koen hecht veel waarde aan efficiënt grondstofgebruik, integratie van biobased en natuurinclusieve elementen en circulariteit. Hij voelt zich dan ook erg op zijn plek bij een organisatie, die deze aspecten ook hoog in het vaandel heeft.

Een project waar Koen trots op is, tevens de eerste tender waar hij aan werkte bij cepezed, is de Entree. Hier wordt een kantoorpand in Amsterdam zuidoost gerenoveerd, waar het pand meer wordt verbonden met de omgeving. De gehele omgeving wordt getransformeerd in een duurzaam en bruisend gebied, waar natuur en samenwerken worden gestimuleerd.