menu sluiten

Leon Thormann, bouwkundig ingenieur 

Leon werkt sinds 2022 bij cepezed. Hij is kundig en precies, communiceert helder, en brengt ook nog eens op buitengewoon vriendelijke wijze rust in het team.

Leon rondde zijn bachelor Architecture & Urban Planning af in Stuttgart. Deze verrijkte hij met de master Architecture, Urbanism and Building Science aan de TU Delft. Zijn master sloot hij af met een afstudeeronderzoek over flexibiliteit van gebouwen met betrekking tot veranderingen in hun omgeving. In het bijzonder onderzocht hij hoe mensen (gebruikers en passanten) hier deel van kunnen uitmaken. Het onderzoek resulteerde in een ontwerp voor een cultureel hub in Hamburg.

Tijdens zijn studie deed Leon mee aan de Solar Decathlon Europe-competitie: zijn team diende een ontwerp voor een door zonne-energie aangedreven en energetisch zelfvoorzienend huis in. Het huis voldeed aan de hoogste normen van duurzaamheid. Leon was betrokken bij zowel het ontwerp en de bouw als de coördinatie. Zijn team keerde terug met de derde prijs op zak.

Binnen de architectuur heeft Leon veel affiniteit met constructie en detaillering. Hij ziet het schakelen tussen de grote schaal en een detail als een essentieel onderdeel van het ontwerpproces - een uitgangspunt waar cepezed precies zo instaat. Deze overeenkomst spreekt hem enorm aan en maakt dat hij hier fijn werkt.

Een project waar Leon in het bijzonder trots op is en waar hij in het tenderteam aan werkte, is de Meldkamer Amsterdam. Het ontwerp stelt aanpassingen voor aan een bestaand gebouw: ‘Het gaat om minimale ingrepen met maximaal resultaat. De verbetering van de leefbaarheid overtuigt echt in dit ontwerp. De groene omgeving sluit mooi aan bij de duurzaamheidsambities van cepezed, we combineerden de hoge veiligheidseisen met een groene zoom rond het gebouw.’