menu sluiten

simona li puma, bim-expert 

Simona werkt sinds 2020 bij cepezed. Om de hoogste standaard in BIM te bereiken werkt ze nauw samen met de projectteams.

Lucasvanderwee

Als BIM-specialist coördineert Simona de processen rond de 3D-modellen voor projecten van cepezed. Om de modellen te kunnen genereren en goed te beheren, werkt zij nauw samen met de betreffende projectteams. Alleen zo kun je de hoogste standaard in BIM bereiken. Daarnaast integreert zij - met het oog op de efficiëntie en productiviteit van ontwerpprocessen - Dynamo in Revit-workflow. Bij verschillende projecten heeft Simona zo innovaties kunnen implementeren. Met haar expertise droeg zij onder meer bij aan Accelerator Utrecht, Plus Ultra Leiden, Hogeschool InHolland Amsterdam, Zorgcentrum PI Haaglanden en het Coenecoop College in Waddinxveen.

Simona vindt cepezed een fijn en stimulerend bureau. ‘Door de passie die iedereen dag in dag uit in het werk legt, het gedeelde doel, en de gemeenschappelijke energie die daarmee gepaard gaat, haal ik als vanzelf het beste uit mezelf.’ Zij vindt haar positie als ‘coding architect’ interessant en uitdagend, mede omdat zij daardoor buiten de reguliere ontwerpmiddelen kan zoeken naar oplossingen voor ontwerpprocessen. Goede samenwerking kan volgens Simona niet zonder een open communicatie en de ruimte om kritisch na te denken. Alleen dan ontstaat vertrouwen en daarmee ruimte voor vernieuwing.

Voor zij in 2020 begon bij cepezed, was Simona BIM-modelleur bij ingenieursbureau B+M, waar ze aan complexe projecten werkte zoals Mall of the Netherlands. Zij volgde de studie Building Engineering & Architecture aan de Universiteit van Catania in Italië - binnen die studie specialiseerde zij zich in aardbevingsbestendige gebouwen. Na het afronden van haar master haalde Simona in 2015 aan de Sapienza Universiteit in Rome het certificaat Revit BIM Expert, vervolgens werkte ze een jaar bij Luca Cerullo Architects in Barcelona.