menu sluiten

Stijn Haak, bouwkundig ingenieur 

Stijn werkt sinds 2022 bij cepezed. Met zijn echte hands-on mentaliteit is Stijn erg breed inzetbaar en brengt hij motivatie in elk team.

Zijn passie voor bouwkunde en architectuur ontwikkelde Stijn tijdens zijn studie op het Windesheim Zwolle. Dit werd opgevolgd door de master ‘achitecture’ op de TU Delft, waar hij integraal nadacht over techniek, circulariteit en duurzaamheid binnen het ontwerp.

Naast zijn studie deed Stijn werkervaring op bij LEVS architecten en Groothuis Bouwgroep. Deze kennis zette hij in tijdens zijn afstudeeronderzoek van zijn master in de richting Architecture Design. Tijdens zijn afstuderen onderzocht hij de behoeften in het ontwerpen van woningen voor bewoners in Amsterdam West. Al deze kennis en ervaring nam Stijn mee naar cepezed, waar hij aansloot als bouwkundig ingenieur.

Niet alleen het feit dat cepezed een koploper is in het circulair bouwen en ontwerpen, spreekt Stijn aan. Hij vind ook ‘de ontwerpen van cepezed logisch, pragmatisch en systematisch. Dit past bij mijn manier van ontwerpen, waarin systeemdenken de hoofdrol speelt.’

Een project van cepezed waar Stijn zich verbonden mee voelt, is de Tijdelijke Rechtbank. Hier is hij enorm trots op omdat hier “een prachtig gebouw is ontworpen die volledig demontabel en remontabel is”. Dit ziet Stijn als ‘baanbrekend en innovatief’.