vorige pagina
english zoeken route & contact
volgende pagina

't eemgoed

Dorpslandgoed ’t Eemgoed is een duurzaam initiatief om 84 woningen te realiseren in Oosterwold, een buitengebied ter grootte van 4.300 hectare tussen Almere en Zeewolde grenzend aan het Gooimeer. ’t Eemgoed heeft een oppervlakte van 7 hectaren en bevat naast de woningen zo’n 1.000 m² aan gedeelde voorzieningen zoals moestuinen, fruitgaarden, speel- en dierenweiden.

Initiatiefnemer van ’t Eemgoed is maatschappelijk ontwikkelaar 2OPEN. Samen met projectontwikkelaar cepezedprojects zorgen zij voor de realisatie. Architectenbureau cepezed is gevraagd voor het ontwerp van de woningen en de natuurlijke inpassing in het door karres+brands opgestelde stedenbouwkundige plan. Dit plan stelt ‘wonen in ‘t Eemgoed betekent wonen in een dorps landgoed en leven in verbinding met de aarde en elkaar’. Het ontwerp van de woningen en positionering ervan op het landgoed maken zoveel mogelijk gebruik van de aanwezige kwaliteiten in het bestaande groene landschap, de draaiing van de zon en de oude Eemvallei die Staatsbosbeheer in ere herstelt. De vallei met waterpartij zal het landgoed aan de noordoostzijde begrenzen.

’t Eemgoed biedt woningen in zeven verschillende breedtematen. Verschillende woningen sluiten naar analogie van het longhouse zijdelings op elkaar aan en delen het doorlopende grasdak dat als hellend vlak uit het landschap wordt opgetild. Toekomstige bewoners hebben ruime inspraak op de indeling van hun woning en de gewenste voorzieningen. Hiervoor hebben zij de afgelopen tijd met veel enthousiasme in meerdere workshops met en bij de architecten van cepezed hun woonwensen, het landschap en de gezamenlijke voorzieningen besproken.

De bouw van ’t Eemgoed zal medio 2018 aanvangen. Meer informatie over wonen op ’t Eemgoed is te lezen via de eigen website.

oosterwold / nederland

opdrachtgever
eemgoed ontwikkel b.v.

vorige pagina
volgende pagina