menu sluiten

aanneemovereenkomst onderzoeksgebouw vu getekend

cepezed

Het zijn vreemde tijden momenteel, maar gelukkig hebben we ook goed nieuws: afgelopen maandag 16 maart tekenden de Vrije Universiteit (VU) en de bouwcombinatie van TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de aanneemovereenkomst voor het nieuwe VU-onderzoeksgebouw! cepezed en cepezedinterieur vervaardigden het integrale ontwerp, dat in het najaar van 2019 ondanks de complexe ontwerpuitdagingen BREEAM-NL Excellent werd gecertificeerd.

complexe onderwijs- en onderzoeksfuncties

Het onderzoeksgebouw van circa 27.500 m² komt op de VU-campus aan de Amsterdamse Zuidas. Het gaat een scala aan complexe functies en faciliteiten bieden voor onderwijs en onderzoek op het gebied van onder meer neurowetenschappen en oncologie. Zo komen er onderwijs- en practicumruimten, laboratoria, trillingsvrije laserfaciliteiten en bijvoorbeeld ruimten voor elektronenmicroscopie. Ook zijn de nodige campusvoorzieningen als horeca, ontmoetings- en vergaderaccomodaties voorzien.

duurzaamheidsambities

Het project past goed binnen de duurzaamheidsambities die de VU zichzelf heeft gesteld. Zo ontwierpen we een daglichtrijk gebouw voorzien van onder meer groene daken. Ook wordt het onderzoeksgebouw voorzien van pv-panelen, LED-verlichting, waterbesparend sanitair, energiezuinige apparatuur en liften, aanwezigheidsdetectie, goede mogelijkheden voor afvalscheiding en een WKO-installatie (warmte koude opslag).

trillingsvrije laboratoria

In verband met gevoelige laseropstellingen was het belangrijk een groot deel van de installaties trillingsvrij te maken. De laboratoria in het gebouw worden gerealiseerd op ML (Medisch Laboratorium)-niveau ll. Dit stelt hoge eisen aan luchtdrukregimes, circuits voor technische gassen, voedingen, data-aansluitingen etc. De bouwcombinatie voert niet alleen regie over de realisatie van deze aspecten, maar ook over de validatie en ingebruikstelling.

Naar verwachting start de bouw rond de zomer van 2020. Het nieuwe gebouw is weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van de VU-campus. Het draagt bij aan de verduurzaming, de vernieuwing van de bèta-huisvesting en de overall onderzoeksinfrastuctuur.

cepezed
cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000