menu sluiten

Aannemer geselecteerd voor nieuwbouw Logistiek en Milieu van TU Delft

cepezed

Er is een aannemer geselecteerd voor de nieuwbouw Logistiek en Milieu faciliteit van de TU Delft. Aannemer De Vries en Verburg werkt momenteel het technische ontwerp uit, waarna begin volgend jaar de bouw start. De oplevering van de nieuwe centrale hub voor specialistische stoffen staat gepland voor begin 2024.

veiligheid, transparantie en biodiversiteit
Het U-vormige gebouw zal functioneren als opslag- en distributielocatie voor laboratoriumbenodigdheden, die gebruikt worden door de verschillende laboratoria van de universiteit. Samen met de TU Delft heeft cepezed een optimale balans gevonden tussen veiligheid, transparantie en biodiversiteit.

groene en open uitstraling
“Waar logistieke centra vaak ‘zijn weggestopt’ in een blokkendoos achter een hekwerk, krijgt het nieuwe gebouw van Logistiek en Milieu een groene en open uitstraling. Op het gebied van duurzaamheid ligt de lat hoog. Naast het welzijn van de medewerkers en de minimalisatie van de CO2-impact, speelt circulariteit een belangrijke rol voor een toekomstbestendige, inspirerende en levendige campus”, aldus de TU Delft.

natuurinclusief en klimaatadaptief
Het gebouw en de inpassing ervan zijn natuurinclusief en klimaatadaptief ontworpen. De gekromde daken zijn voorzien van volwaardige beplanting die zowel qua flora als qua fauna aansluit op de lokale biodiversiteit van het omliggende polderlandschap. Middels grote cortenstalen schuifpoorten en begroeide biodiverse taluds is het hekwerk juist grotendeels onzichtbaar en de beveiligingsgrens geïncorporeerd in het gebouw.

hergebruik
De nieuwbouw bestaat ook zo veel mogelijk uit hernieuwbare en/of hergebruikte materialen. Veel glas levert een open uitstraling op en een optimale daglichttoetreding op de werkvloer. En mede dankzij de zonnepanelen op het dak, die voor een deel hergebruikt worden van de huidige huisvesting, wordt het nieuwe gebouw van Logistiek en Milieu energieneutraal.

partners
cepezed en cepezedinterieur - verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouw en het interieur - werken aan dit project samen met Arcadis (adviseur constructie), Deerns (installatieadviseur, bouwfysica en brandveiligheid), Aronsohn (projectmanagement) en Alba Concepts (duurzaamheidsadviseur).

Meer weten over het ontwerp? Lees cepezed ontwerpt nieuwbouw Logistiek en Milieu TU Delft

cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000