menu sluiten

bouw plus ultra leiden van start

kadans science partner

Vorige week ging de bouw van Plus Ultra Leiden op het Leiden Bio Science Park feestelijk van start! Het integrale ontwerp van de ruim 19.000 m² aan flexibel verhuurbare laboratorium- en kantoorruimten is vervaardigd door cepezed en cepezedinterieur. De nieuwbouw wordt gerealiseerd door Goossen Te Pas Bouw in opdracht van Kadans Science Partner en is de eerste ontwikkeling in het deelgebied Kop van Leeuwenhoek, gelegen bij één van de entrees van het onderzoekspark.

nieuw businesscentrum

Het gloednieuwe onderzoeksgebouw wordt een businesscentrum voor startups, scale-ups en grote gevestigde bedrijven en instellingen actief in biosciences, life sciences en health. Directeur van het Leiden Bio Science Park Ida Haisma zegt hierover: “Publieke en private partijen komen er samen om te werken aan innovaties op het gebied van bioscience. De multidisciplinaire mogelijkheden in dit gebouw zijn uniek en gaan ons helpen bij ons streven verder te groeien naar een innovatiedistrict.”

Daarbij geeft Plus Ultra Leiden antwoord op de groeiende behoefte aan laboratoriumhuisvesting op maat. De uitgebreide mogelijkheden voor ontmoeten, vergaderen en presenteren bevorderen contact en kennisuitwisseling alsook de samenwerking tussen de verschillende gebruikers. Eerder ontwierp cepezed ook het Centre for Human Drug Research, dat ongeveer één kilometer verderop in het park ligt.

functionele vloervelden

Het ontwerp bestaat uit drie duidelijk afleesbare bouwdelen; elk met grote vrije overspanningen van 16,2 meter. Het oostelijke bouwdeel vormt met 40 meter hoogte het kloeke gezicht van het gebouw en geeft mede vorm aan de entree van het park. Het westelijke en middendeel reiken tot 20 meter. Het middendeel bevat de entree en het centrale atrium waarin én rondom alle algemene voorzieningen en informele ontmoetings- en samenwerkplekken zijn gepositioneerd. De liften, vluchttrappen, schachten en technische ruimtes zijn geclusterd in de twee verbindingszones tussen de drie bouwdelen. Daarmee zijn de vloervelden volledig vrij en functioneel in te delen.

duurzaamheid & oplevering

Qua duurzaamheid is Plus Ultra Leiden ontworpen op BREEAM-NL Excellent, net zoals het Accelerator-gebouw. Dit R&D innovatiecentrum is eveneens een ontwerp van cepezed en cepezedinterieur en een ontwikkeling van Kadans op het Utrecht Science Park. De bouw ervan ging dit voorjaar ook van start. Naar verwachting wordt Plus Ultra Leiden al in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd.

cepezed
cepezed
cepezed
contact
mail bd@cepezed.nl of 
bel ons business development team op +31 (0)15 2150000